Over de oprichter

Remy Barnhoorn

Aangenaam, ik ben Remy. Als consultant help ik ondernemers door de groeipijnen van hun groot MKB onderneming heen. Net even iets anders dan de traditionele manier van consultancy, benader ik de groei uitdagingen vanuit wat jouw onderneming uniek maakt: je merkstrategie. Misschien een beetje vreemd en nieuw voor MKB ondernemingen, maar bij de grote bedrijven is het al de meest vanzelfsprekende manier van werken. Het is mijn doel om dit ook toegankelijk te maken voor het MKB.

Merkstrategie

Waarom eigenlijk?

Voorheen werd je bedrijfsstrategie en je marketing/communicatie strategie gezien als twee losse onderdelen. De bedrijfsstrategie richtte zich op intern, en de marketing/communicatie strategie op extern. Het gevolg was alleen dat het er intern soms anders aan toe ging dan naar buiten toe werd gecommuniceerd.

Inmiddels zijn we ons ervan bewust dat dit niet meer mogelijk is. 100% Transparantie is de enige optie, en dan kun je dus niet anders dan zorgen dat intern en extern exact met elkaar in lijn zijn. Anders ruiken je klanten, personeel, potentieel personeel, investeerders, etc. al op grote afstand dat het niet klopt. Tegenwoordig wordt het vaak met een mooi woord 'authentiek' genoemd. Maar eigenlijk is het simpelweg zijn wie je zegt dat je bent. Niks nieuws, we verwachten dat ook al eeuwen lang van de mensen om ons heen die we vertrouwen. Voor merken geldt hetzelfde.

Als het goed is, is jouw groot MKB onderneming gegroeid omdat je op een bepaalde manier uniek bent in de ogen van je klant. En ondanks dat je waarschijnlijk dezelfde groeipijnen ervaart als andere ondernemingen, zou het vreemd zijn om die op dezelfde manier te benaderen. Een veel logischere zet is om dit aan te pakken vanuit wat jouw uniek maakt: je merk. Zo kun je de manier waarop je omgaat met je groeipijnen, inzetten om je onderneming nog verder te onderscheiden van de concurrentie: win-win.